Sunt aici sa te ajut

Serviciile mele

Primul pas spre sănătatea mentală începe astăzi. Fiecare om este unic si necesită un nivel de profunzime care nu este oferit în mod tradițional de unele modalități de servicii de sănătate mintală. Tratamentul oferit încearcă să ajungă la “rădăcina problemei”, mai degrabă decât să se concentreze exclusiv asupra reducerii simptomelor. Această abordare permite accesul la problemele mai profunde care există în structura personalității, deoarece aceste zone sunt adesea sursa simptomelor și suferințelor psihologice.

Experienta de peste
10 ani in domeniu

Citeste mai mult

Psihoterapie individuala

În timpul psihoterapiei, aflați despre starea dumneavoastră de spirit, sentimentele, gândurile și comportamentele. Psihoterapia vă ajută să învățați cum să vă controlați viața și să răspundeți unor situații dificile, cu aptitudini sănătoase. Există multe tipuri de psihoterapie, fiecare având propria abordare. Tipul de psihoterapie care este potrivit pentru dvs. depinde de situația dvs. particulara.

Psihoterapia poate fi utilă în tratarea majorității problemelor de sănătate mintală, inclusiv:

 • Tulburările de anxietate, cum ar fi tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC), fobiile, tulburarea de panică sau tulburarea de stres post-traumatic (PTSD
 • Tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia sau tulburarea bipolară
 • Adicții, cum ar fi alcoolismul, dependența de droguri sau jocurile de noroc compulsive
 • Tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia
 • Tulburări de personalitate, cum ar fi tulburarea de personalitate limită sau tulburarea de personalitate
 • Schizofrenia sau alte tulburări care determină detașarea de realitate (tulburări psihotice)
 • Îndepărtați anxietatea sau stresul cauzat de locul de muncă sau alte situații
  Faceți față schimbărilor majore ale vieții, cum ar fi divorțul, moartea unui iubit sau pierderea unui loc de muncă
  Învățați să gestionați reacțiile nesănătoase, cum ar fi furia sau comportamentul pasiv-agresiv

  Veniți la curent cu o problemă de sănătate fizică continuă sau gravă, cum ar fi diabetul, cancerul sau durerea cronică (cronică)
  Recuperarea de la abuz fizic sau sexual sau martorul violențe

  Programeaza-te

  Consiliere individuală pentru adulti

  Obiectivele comune ale terapiei pot fi de a inspira schimbarea sau de a îmbunătăți calitatea vieții. Oamenii pot căuta terapie pentru ajutor in gestionarea unor probleme care sunt greu de confruntat singure.

  Consilierea individuala poate ajuta oamenii să depășească obstacolele în calea bunăstării lor. Poate crește sentimentele pozitive, cum ar fi compasiunea și stima de sine. Persoanele care vin în terapie pot învăța abilități pentru a trata situații dificile, a lua decizii sănătoase și a atinge obiective. Mulți consideră că se bucură de călătoria terapeutică de a deveni mai conștienți de sine

  Programeaza-te

  Consiliere individuala pentru copii

  Procesul de consiliere individuală se adresează copiilor cu probleme emoționale (atașament anxios la separare, emoții depresive, anxietate etc.) comportamentale (agresivitate, hiperactivitate, probleme de adaptare, opoziționism, încalcare de reguli, fobii), de învățare (deficit de atenție, motivație scăzută pentru învățare).

  Beneficii consiliere individuala

  Consilierea individuală are ca scop asistarea copilului și adolescentului în a dobândi resurse pentru a face față factorilor stresanți prin dobândirea de noi strategii comportamentale, să își valorizeze potențialul existent, să dezvolte noi atitudini și conduite sănătoase.

  Scopul fundamental al consilierii îl constituie promovarea sănătății și a stării de bine din punct de vedere somatic, mental, emoțional, social.

  Programeaza-te

  Terapie comportamentala

  Terapia comportamentală este o abordare centrată pe comportamentele specifice ale copilului și adolescentului (copilul lovește, este agresiv verbal, încalcă reguli, are dificultăți de concentrare etc.)

  În abordarea comportamentală, prin demersurile pe care le presupune, copilul sau adolescentul este ajutat sa dobândească resurse pentru a face față comportamentelor neadecvate și să își modifice comportamentul cu caracter dezadaptativ.

  Programeaza-te

  Evaluari psihologice in cadrul gradinitelor/scolilor pentru copiii cu probleme comportamentale

  Evaluarile sunt proiectate sa raspunda la intrebari legate de copil, abilitatile de invatare, educationale si de realizare. Evalueaza invatarea, punctele tari si slabiciunile copilului, identificand si problemele de integrare, emotionale si comportamentale.

  Testarea poate fi utila atunci cand exista preocupare cu privire la functionarea si progresul in mediu academic general. Ofera date despre abilitatile de invatare ale unui copil si puteti obtine informatii in ceea ce priveste:

 • Intelligent si realizare
 • Disabilitati de invitare ( dislexie, dificultati de memorie, si/sau citirea, scrierea si matematica)
 • Nevoi educational specifice si strategii.
 • Programeaza-te

  Grupuri de dezvoltare personală pentru copii

  Acestea reprezintă cadrul în care copii învață să relaționeze cu ceilalți și să își exprime emoțiile într-un mod sănătos.Grupul de dezvoltare personală se construiește în jurul acelorași problematici ale copiilor (ex: toți copiii din cadrul grupului au dificultăți de adaptare, toți copiii manifestă comportament agresiv, probleme emoționale). Scopul grupului de dezvoltare personală de tip experiențial este centrat pe găsirea de soluții pentru rezolvarea probleme

  Astfel dezvoltarea personală presupune dezvoltarea de abilități precum: dezvoltarea empatiei, dezvoltarea abilității de a-și manifesta sănătos emoțiile, creșterea încrederii în sine, învățarea de tehnici de management al stresului, dezvoltarea creativității, crearea de oportunități pentru deschiderea spre experiențe noi.

  Programeaza-te

  Evaluare psihologică a copilului și adolescentului.

  Evaluarea psihologică a copilului și adolescentului este un demers complex de înțelegere a funcționării psihologice a copilului. Evaluările sunt utilizate pentru o varietate de simptome: probleme de comportament, probleme emoționale, întârzieri în dezvoltarea cognitivă.

  Evaluarea psihologică precede orice demers de consiliere, conducând la emiterea de ipoteze diagnostice și apoi la obiectivele intervenției terapeutice.Evaluarea psihologică se realizează prin intermediul testelor clinice și proiective.

  Programeaza-te

  Evaluarea abilităților cognitive și a barierelor în învățare.

  Evaluarea abilităților cognitive și de adaptare deficitare ce pot constitui bariere în învățare se realizează prin intermediul VB_Mapp. VB_Mapp este un instrument care cupinde 170 de criterii, împărțite în 16 arii de de abilități și 3 nivele de dezvoltare (nivel I:0-18 luni, nivelul II:18-30 luni, nivelul III: 30-48 luni).

  Evaluarea Barierelor în Învățare este acea componentă care evaluează barierele în învațare și comportament care împiedică în mod considerabil procesul de învățare a copilului. În urma evaluărilor este elaborat un raport de evaluare urmat de o categorie de recomandări și concluzii, informațiile obținute pe parcursul evaluării fiind transmise în mod direct familiei.

  Programeaza-te

  Evaluarea coeficientului de inteligență la copii și adolescenți.

  Evaluarea coeficientului de inteligență a copilului și adolescentului are ca scop măsurarea inteligenței generale, nivelul de dezvoltare mentală.

  Se utilizează ca instrument de evaluare "Testul de inteligență Raven", instrument ce permite evaluarea capacității generale de structurare perceptiv-motrică a spațiului.

  Programeaza-te

  Terapie de familie.

  Terapia de familie este o abordare în care persoanele cu diferite dificultăți psihologice sunt ajutate să își mobilizeze toate resursele personale în așa fel încât simptomele problematice să fie sub control.

  Avantajul terapiei de familie este acela că problemele psihologice sunt tratate în contextul în care apar, beneficiile terapeutice cu membrii familiei fiind acelea că au o mai mare probabilitate de a fi continuate, familia fiind o importanta resursă ce poate contribui la schimbare.

  Programeaza-te

  Terapie de cuplu.

  Terapia de cuplu urmărește să creeze un sentiment de siguranță între partenerii unei relații. Când încrederea a fost construită, cuplurile lucrează împreună pentru a descoperi emoții care au fost lăsate neexprimate, adesea îndemnând modele negative și promovând conflictele dintre parteneri și stresul în alte fațete ale vieții.

  Când aceste emoții sunt recunoscute și exprimate, cuplurile pot lucra împreună pentru a-și satisface dorințele afective și pentru a comunica eficient sentimentele.

  Programeaza-te

  Logopedie

  În timpul psihoterapiei, aflați despre starea dumneavoastră de spirit, sentimentele, gândurile și comportamentele. Psihoterapia vă ajută să învățați cum să vă controlați viața și să răspundeți unor situații dificile, cu aptitudini sănătoase. Există multe tipuri de psihoterapie, fiecare având propria abordare.

  Tipul de psihoterapie care este potrivit pentru dvs. depinde de situația dvs. particulara.

 • Tulburari de pronuntie: dislalie, rinolalie, disartrie.
 • Tulburari de ritm si fluenta: balbaiala, logonevroza, tahilalie, bradilalie, aftongie.
 • Tulburari de voce: disfonie, raguseala vocala, fonastenia, mutatiile vocii, afonie.
 • Tulburari de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie.
 • Tulburari polimorfe: afazie, alalie.
 • Tulburari de dezvoltare: mutismul electiv, intarziere in dezvoltarea limbajului.
 • Tulburarile de limbaj apar cu o frecventa crescuta in cadrul unor deficiente de tipul Sindrom Down, autism, ADHD (hiperkinetism), intarziere mentala, deficienta de auz, etc.
 • Programeaza-te

  Testimoniale

  Ce spun clientii mei

  Iulia: O persoana dinamica, cu un spirit de observatie dezvoltat pentru nevoile copiilor indiferent de problemele pe care le întâmpina sau de mediul in care se afla. Întotdeauna caută pana gaseste soluții pentru rezolvarea sau aplanarea problemei cu care ne confruntam. Având un copil special “ trebuie sa ghicești in stele” pentru a te apropia destul de mult de ce vrea sa zică sau sa exprime in momentul respectiv.Mereu cu zâmbetul pe buze însă cu o experinta vasta in spate , trage semnalul de alarma atunci când trebuie și spune lucrurilor pe fata atunci când este nevoie. Te simți apropiat de o persoana atunci când este deschisă la cât mai multe “ferestre” pe care ți le aliniază perfect in fata. Asta am descoperit la Iulia deschidere pe toate planurile atât cât permite situația, profesionalism și dedicatie .

  Draga Iulia,
  Una din luptele mele ca mama de copil cu dizabilitati este si aceea de a-mi lasa copilul "pe mana terapeutului". Desi am avut o colaborare scurta, am sesizat imediat ca tu, Iulia, esti o persoana calda, cu o abordare naturala, orientata spre ce vrea si ce simte copilul, nu numai catre ce ii "lipseste" si trebuie sa invete! Asta a facut ca atat eu, cat si el sa ne simtim mai relaxati si sa ne bucuram de toata experienta!

  Multumim pentru colaborare,
  Cu drag,
  Octavia

  Multumim pentru caldura, zambetul luminos si profesionalismul cu care ne ai intampinat din prima clipa in care am pasit in cabinet. Toate acestea l au determinat pe Razvan sa se relaxeze, sa se simta foarte confortabil, sa se joace fara retineri, sa discute, sa povesteasca, sa coopereze, sa te iubeasca si sa astepte cu maxima nerabdare intalnirea urmatoare. De fel, Razvan este un copil relativ timid si rusinos, iar impartasirea de idei si ganduri nu este una dintre activitatile lui preferate. De asemenea, si pt noi parintii, experienta aceasta a fost foarte placuta si deschizatoare de noi orizonturi. Intr o maniera familiara, cu cuvinte simple dar elocvente, ne ai prezentat evaluarea lui Razvan si ne ai ghidat pasii spre masurile pe care trebuie sa le luam pentru a contribui din plin la dezvoltarea emotionala a lui Razvan. Iti multumim pentru ajutorul pe care ni l oferi in aceasta directie si pentru faptul ca Razvan deja te considera o prietena si ii place foarte mult sa “se joace” cu tine, in coltisorul confortabil in care il primesti cu atata caldura. Recomandam cu drag acest cabinet tuturor celor care doresc o evaluare a copilului si doresc sa primeasca o expertiza obiectiva si profesionala.

  Din experinta de pana acum cu Iulia am învățat ca am un copil sensibil emoțional , pe care nu îl privea deloc așa, am învățat cum trebuie sa ma comport și sa ma confrunt cu situația in care ma aflu, asta numai prin implicarea,iubirea și devotamentul de care ea a dat dovada , fiindcă numai atunci se vede când faci ceea ce îți place și pentru care aloci multe ore și zile.